Prostreno.cz

Srnčí špízy s jarní cibulkou

Maso z divoké zvěře patří jednoznačně k nejdelikátnějším na trhu, zvěřina jakkoli upravená patří mezi české kulinářské speciality.

Ohodnotit
(22 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 406 kJ / 97 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy13g
tuky1g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Špejle před použitím namočte na 20 minut do vody.
  2. Maso nakrájejte na stejně velké kousky a uložte je do menší misky.
  3. Smíchejte suroviny na marinádu a nalijte ji na maso. Nechte přes noc v chladu marinovat.
  4. Cibulku před grilováním nakrájejte na přibližně 2 - 3 cm kousky (pouze světlou část).
  5. Kousky masa a cibulku navlečte střídavě na předem namočené bambusové špízy.
  6. Rozehřejte gril na vyšší teplotu a maso grilujte přibližně 5 až 7 minut (podle tloušťky masa) z každé strany. Poté při menší teplotě grilujte dalších asi 5 minut.
  7. Hned podávejte s rýži, oblíbenou zeleninou, pomašlované zbývající marinádou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    69,92g
  • Sacharidy:

    178,20g
    • Cukry:

      6,80g
  • Tuky:

    109,08g
  • Vláknina:

    22,85g

Aktivita pro spálení: 97 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

28

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pstruh s rajčaty

(3 hlasů)

Těstovinová sekaná s masem

(3 hlasů)

Sytý houbový krém

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Srnčí špízy s jarní cibulkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat