Prostreno.cz

Srnčí plátky s houbami

Recept na skvělé plátky ze srnčího masa se žampióny, vhodný i na slavnostnější příležitost.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 404 kJ / 96 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy4g
tuky5g

Ingredience na

  • 600 g srnčí kýty - plátky á 150 g
  • 3 lžíce rýžového oleje
  • 3 špetky soli a pepře
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks menší cibule
  • 6 ks žampionů
  • 70 ml suchého červeného vína
  • 100 ml masového vývaru
  • 3 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička kukuřičného škrobu

Postup přípravy

  1. Plátky masa potřete olejem, dochuťte solí a pepřem a na rozehřátém rýžovém oleji opečte přibližně 3 - 4 minuty z každé strany.
  2. Dejte na talíř, přikryjte a nechte na teplém místě.
  3. Na stejnou pánev přidejte máslo a orestujte nakrájenou cibuli.
  4. Přidejte na plátky nakrájené houby a míchejte 2 minuty.
  5. Přidejte víno, vývar, tymián, v malém množství rozmíchaný škrob a hořčici. Vařte 10 minut.
  6. Plátky masa podávejte se žampiony.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Srnčí plátky s houbami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat