Prostreno.cz

Jelení guláš

Chuťově výrazný jelení guláš. Guláš si uvařte den předem, ať se pěkně odleží.

Ohodnotit
(16 hlasů)
sun
  • 2h a 50min

    20min příprava

    2h a 30min vaření

  • 514 kJ / 123 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy12g
tuky3g

Ingredience na

  • 750 g jeleního masa - krk, bok nebo hrudí
  • 4 ks cibule
  • 500 ml červeného vína
  • 3 lžíce sádla
  • 4 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 2 lžíce brusinkové zavařeniny
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 6 kuliček jalovce
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 150 g hrášku
  • 1 ks kulaté feferonky
  • 2 ks bobkového listu
  • 1 lžička kmínu

Postup přípravy

  1. Očištěné maso nakrájejte na větší kostky.
  2. Jalovec, tymián a bobkový list roztlučte v hmoždíři, přidejte k masu a promíchejte. Nechte uležet v chladu do druhého dne.
  3. Na sádle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte mletou papriku, kmín, nasekanou chilli papričku bez semínek (můžete vynechat), maso a vše orestujte.
  4. Zalijte vínem, osolte, opepřete podle chuti a zvolna duste 1 a 1/2 až 2 hodiny.
  5. Deset minut před koncem vaření přidejte hrášek.
  6. K měkkému masu vmíchejte brusinky.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jelení guláš

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat