Prostreno.cz

Jelení guláš

Chuťově výrazný jelení guláš. Guláš si uvařte den předem, ať se pěkně odleží.

Ohodnotit
(16 hlasů)
sun
  • 2h a 50min

    20min příprava

    2h a 30min vaření

  • 506 kJ / 121 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy10g
tuky4g

Ingredience na

  • 750 g jeleního masa - krk, bok nebo hrudí
  • 4 ks cibule
  • 500 ml červeného vína
  • 3 lžíce sádla
  • 4 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 2 lžíce brusinkové zavařeniny
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 6 kuliček jalovce
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 150 g hrášku
  • 1 ks kulaté feferonky
  • 2 ks bobkového listu
  • 1 lžička kmínu

Postup přípravy

  1. Očištěné maso nakrájejte na větší kostky.
  2. Jalovec, tymián a bobkový list roztlučte v hmoždíři, přidejte k masu a promíchejte. Nechte uležet v chladu do druhého dne.
  3. Na sádle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte mletou papriku, kmín, nasekanou chilli papričku bez semínek (můžete vynechat), maso a vše orestujte.
  4. Zalijte vínem, osolte, opepřete podle chuti a zvolna duste 1 a 1/2 až 2 hodiny.
  5. Deset minut před koncem vaření přidejte hrášek.
  6. K měkkému masu vmíchejte brusinky.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    86,90g
  • Sacharidy:

    336,60g
    • Cukry:

      37,20g
  • Tuky:

    161,25g
  • Vláknina:

    120,00g

Aktivita pro spálení: 121 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

36

minut uklízení



Podobné recepty

Srnčí medailonky

(16 hlasů)
1h a 30min
936 kJ

Staročeský zajíc

(10 hlasů)
1h a 45min
798 kJ

Srnčí medailonky

(15 hlasů)
50min
381 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jelení guláš

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat