Prostreno.cz

Polévka s řeřichou

Polévka z brambor a řeřichy.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 263 kJ / 62 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy3g
tuky5g

Ingredience na

  • 200 g brambor
  • 2 ks cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 balení řeřichy - vanička
  • 1,2 l vody
  • 200 ml vychlazené 33% smetany
  • 1 lžíce oleje
  • 4 snítky kopru - nebo nať fenyklu
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

  1. Brambory, cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  2. Cibuli a česnek nechte zesklovatět na 1 lžíci oleje.
  3. Přidejte brambory, zalijte vodou a vařte, až jsou brambory měkké.
  4. Do polévky přidejte nasekanou řeřichu, podle chuti osolte a opepřete.
  5. Smetanu vyšlehejte do tuha, dochuťte ji solí, pepřem a několika kapkami citrónové šťávy.
  6. Polévku podávejte se lžíci vyšlehané smetany, zakápnuté olivovým olejem, ozdobené koprem, nebo natí fenyklu.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    26,62g
  • Sacharidy:

    138,20g
    • Cukry:

      13,73g
  • Tuky:

    239,79g
  • Vláknina:

    32,00g

Aktivita pro spálení: 62 kcal

7

minut jízdy na kole

5

minut běhu

18

minut uklízení



Podobné recepty

Zeleninová krémová polévka

(7 hlasů)
45min
361 kJ

Polévka s nivou

(11 hlasů)
30min
415 kJ

Jarní zeleninová polévka

(15 hlasů)
45min
98 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Polévka s řeřichou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat