Prostreno.cz

Jarní zeleninová polévka

Hustá, zeleninová polévka.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 60min

    30min příprava

    30min vaření

  • 311 kJ / 74 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy13g
tuky1g

Ingredience na

  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 1 ks brambor
  • 200 g zeleného chřestu
  • 250 g zelených fazolek
  • 250 g hrášku
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 hrst čerstvé petrželky - nasekané
  • 6 plátků opečené bagety
  • 2 špetky soli
  • 1,5 l vody - nebo domácí zeleninový vývar

Postup přípravy

  1. Očištěnou zeleninu nakrájejte na kousky a kromě chřestu ji orestujte v hrnci na oleji.
  2. Zeleninu zalijte vodou, nebo vývarem a vařte 20 minut.
  3. Přidejte chřest a vařte ještě 5 minut.
  4. Polévku odstavte z ohně, podle chuti osolte, posypte ji petrželkou a nechte 10 minut odpočinout.
  5. Polévku podávejte s opečenými tousty.

TIP:

I když je k přípravě polévky je použito hodně zeleniny, je lepší k vaření použít zeleninový vývar. Polévka má výrazně lepší chuť, než když použijete k vaření pouze vodu a sůl.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    30,30g
  • Sacharidy:

    151,10g
    • Cukry:

      18,53g
  • Tuky:

    102,47g
  • Vláknina:

    17,00g

Aktivita pro spálení: 74 kcal

9

minut jízdy na kole

7

minut běhu

22

minut uklízení



Podobné recepty

Polévka s nivou

(11 hlasů)
30min
415 kJ

Jarní zeleninová polévka

(15 hlasů)
45min
98 kJ

Rajská polévka s batáty

(9 hlasů)
55min
570 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jarní zeleninová polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat