Prostreno.cz

Lilkové závitky

Závitky plněné zeleninou.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 30min

    45min příprava

    45min vaření

  • 604 kJ / 144 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy5g
tuky12g

Ingredience na

  • 2 ks lilku
  • 150 ml oleje
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 0,5 ks pórku - bílá část
  • 2 ks rajčat
  • 3 lžíce rajského protlaku
  • 200 ml Portského vína
  • 2 lžíce bazalky - nasekané
  • 1 lžička soli
  • 4 lístky bazalky
  • 3 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Umytý lilek nakrájejte podélně na 12 plátků.
  2. Plátky lilku osolte a postupně zlehka opečte z obou stran na 100 ml oleje.
  3. Opečený lilek pokládejte na papírovou utěrku.
  4. Zbývající lilek nakrájejte na malé kostičky a dejte stranou.
  5. Na zbývajícím oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli a česnek.
  6. K cibuli přidejte nakrájený pórek, kostky lilku, oloupaná rajčata, rajčatový protlak, nasekanou bazalku, osolte, opepřete a poduste 10 minut, aby se odpařilo co nejvíc vody.
  7. Na každý plátek lilku položte přibližně lžíci podušené zeleniny a lilek zatočte jako roládu.
  8. Lilek uložte do pekáčku, nebo zapékací misky, podlijte vínem, pokud vám zbyla náplň přidejte ji k lilku.
  9. Duste v troubě 15-20 minut.
  10. Podávejte ozdobené nakrájenou bazalkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Lilkové závitky

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat