Prostreno.cz

Jehněčí plec na šalotce

Jehněčí plec pečená s česnekem a šalotkou. Velmi jednoduchý a výborný velikonoční recept.

20.03.2017 lanvin
2h a 20min

20min příprava

2h a 0min vaření

435 kJ / 103 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso osolte, opepřete, potřete prolisovaným česnekem, vytvarujte do válečku a ovažte potravinářským provázkem.
  2. Takto připravenou plec opečte ze všech stran v pánvi na oleji.
  3. Opečenou plec vyjměte a vložte do pekáčku.
  4. Kolem masa nasypte oloupanou, celou šalotku, celý pepř, podlijte vývarem a pečte v troubě předehřáté na 170 °C doměkka.
  5. Během pečení maso podlévejte a dle potřeby obracejte.
  6. Masovou omáčku zjemněte máslem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    55,30 g
  • Sacharidy:

    185,40 g
    • Cukry:

      21,20 g
  • Tuky:

    208,28 g
  • Vláknina:

    55,00 g

Aktivita pro spálení:

103 kcal
12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

30

minut uklízení





Podobné recepty

Dušená jehněčí kýta se sušenými švestkami

(10 hlasů)
3h a 5min
306 kJ

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

(16 hlasů)
3h a 40min
981 kJ

Dušené jehněčí se zeleninou

(5 hlasů)
4h a 45min
201 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

slunečnicový olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

drůbeží játra

135 kcal / 100g
B20 g
S1 g
T4 g

šalotka

72 kcal / 100g
B2 g
S16 g
T0,1 g

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jehněčí plec na šalotce

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba