Prostreno.cz

Jehněčí plec na šalotce

Jehněčí plec pečená s česnekem a šalotkou. Velmi jednoduchý a výborný velikonoční recept.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 2h a 20min

    20min příprava

    2h a 0min vaření

  • 726 kJ / 173 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy3g
tuky15g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Maso osolte, opepřete, potřete prolisovaným česnekem, vytvarujte do válečku a ovažte potravinářským provázkem.
  2. Takto připravenou plec opečte ze všech stran v pánvi na oleji.
  3. Opečenou plec vyjměte a vložte do pekáčku.
  4. Kolem masa nasypte oloupanou, celou šalotku, celý pepř, podlijte vývarem a pečte v troubě předehřáté na 170 °C doměkka.
  5. Během pečení maso podlévejte a dle potřeby obracejte.
  6. Masovou omáčku zjemněte máslem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    45,20g
  • Sacharidy:

    128,80g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    214,47g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 173 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

51

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí plec na šalotce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat