Prostreno.cz

Jehněčí plec na šalotce

Jehněčí plec pečená s česnekem a šalotkou. Velmi jednoduchý a výborný velikonoční recept.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 2h a 20min

    20min příprava

    2h a 0min vaření

  • 1070 kJ / 255 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny15g
sacharidy4g
tuky19g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Maso osolte, opepřete, potřete prolisovaným česnekem, vytvarujte do válečku a ovažte potravinářským provázkem.
  2. Takto připravenou plec opečte ze všech stran v pánvi na oleji.
  3. Opečenou plec vyjměte a vložte do pekáčku.
  4. Kolem masa nasypte oloupanou, celou šalotku, celý pepř, podlijte vývarem a pečte v troubě předehřáté na 170 °C doměkka.
  5. Během pečení maso podlévejte a dle potřeby obracejte.
  6. Masovou omáčku zjemněte máslem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    55,30g
  • Sacharidy:

    183,40g
    • Cukry:

      21,20g
  • Tuky:

    207,78g
  • Vláknina:

    55,00g

Aktivita pro spálení: 255 kcal

31

minut jízdy na kole

24

minut běhu

76

minut uklízení



Podobné recepty

Dušená jehněčí kýta se sušenými švestkami

(10 hlasů)
3h a 5min
658 kJ

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

(16 hlasů)
3h a 40min
1216 kJ

Dušené jehněčí se zeleninou

(5 hlasů)
4h a 45min
636 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Jehněčí plec na šalotce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat