Prostreno.cz

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Jehněčí maso je velmi oblíbené v mnoha kuchyních celého světa. Možnosti kuchyňské úpravy jsou široké.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 3h a 40min

    2h a 40min příprava

    60min vaření

  • 1215 kJ / 290 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny17g
sacharidy14g
tuky19g

Ingredience na

  • 800 g jehněčího hřbetu bez kostí
  • 8 snítek tymiánu
  • 4 snítky rozmarýnu
  • 4 snítky oregana
  • 0,5 ks bio citronu
  • 4 stroužky česneku
  • 4 plátky toastového chleba
  • 2 lžíce másla
  • 3 lžíce parmazánu - nastrouhaného
  • 6 lžic oleje
  • 5 špetek soli
  • 4 špetky mletého černého pepře
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 80 ml vody

Postup přípravy

  1. Očištěné maso omyjte, osušte a dejte do pekáčku.
  2. Maso obložte částí bylinek, kolečky omytého citronu a třemi oloupanými, pokrájenými stroužky česneku.
  3. Pekáček přikryjte alobalem, nebo potravinářskou fólii a maso nechte v chladu asi 2 hodiny marinovat.
  4. Toastový chléb zbavte kůrky a střídku nahrubo rozdrťte.
  5. V kastrůlku rozehřejte 1 lžíci másla a chlebové drobečky na něm orestujte dozlatova.
  6. Přidejte zbylé, nasekané bylinky, 1 prolisovaný stroužek česneku a nakonec parmazán.
  7. Maso opečte na rozehřátém oleji, osolte, opepřete a potřete připravenou směsí, dobře ji do masa vetřete.
  8. Maso pečte v troubě vyhřáté na 170 °C přibližně 30 minut. Podle potřeby podlijte malým množstvím vody.
  9. Poté maso vyjměte a nechte na teplém místě dojít.
  10. Šťávu v pekáčku zaprašte moukou a přidejte ve vodě rozmíchaný rajčatový protlak a šťávu 10 minut povařte.
  11. Šťávu zjemněte máslem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    144,80g
  • Sacharidy:

    402,50g
    • Cukry:

      13,64g
  • Tuky:

    261,48g
  • Vláknina:

    129,00g

Aktivita pro spálení: 290 kcal

36

minut jízdy na kole

27

minut běhu

86

minut uklízení



Podobné recepty

Jehněčí s červeným vínem

(17 hlasů)
2h a 0min
701 kJ

Grilované jehněčí kotletky

(14 hlasů)
30min
972 kJ

Jehněčí guláš

(10 hlasů)
1h a 20min
598 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat