Prostreno.cz

Dušená jehněčí kýta se sušenými švestkami

K velikonocům patří jehněčí, vyzkoušejte jehněčí kýtu se sušenými švestkami, fíky a mandlemi.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 3h a 5min

    25min příprava

    2h a 40min vaření

  • 485 kJ / 116 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy8g
tuky7g

Ingredience na

  • 1,5 kg jehněčí kýty s kostí
  • 4 lžíce sádla
  • 1 ks velké cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g mandlí
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 60 ml jablečného octa
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 3 snítky čerstvé šalvěje
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 2 lžíce koření garam masala
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžička hrubě mletého černého pepře
  • 8 ks sušených švestek - překrojených na polovinu
  • 6 ks fíků - překrojených na polovinu

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 170 °C.
  2. Sádlo nechte rozehřát v pekáči.
  3. Jehněčí kýtu osolte, opepřete, položte do pekáče a ze všech stran opečte.
  4. K masu přidejte nakrájenou cibuli a celé stroužky česneku.
  5. V misce důkladně promíchejte vývar, jablečný ocet, dijonskou hořčici, koření garam masala a maso přelijte.
  6. Kolem masa položte šalvěj a tymián, přikryjte a pečte v troubě přibližně 2 hodiny, nebo dokud maso nezměkne a snadno se odděluje od kosti.
  7. Po 40 minutách pečení přidejte k masu rozkrojené švestky, překrojené fíky a mandle.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušená jehněčí kýta se sušenými švestkami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat