Prostreno.cz

Rybí filé s citrónem

Velmi jednoduchý a zdravý recept na přípravu ryby.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 500 kJ / 119 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy5g
tuky6g

Ingredience na

  • 4 porce čerstvého rybího filé - á 180-200 g
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 ks bio citronu
  • 4 lžičky jemné strouhanky
  • 1 lžíce jemně strouhané citronové kůry
  • 5 lístků čerstvé bazalky
  • 4 špetky mleté sladké papriky
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky drceného barevného pepře
  • 200 ml suchého bílého vína
  • Na vymazání
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Omytý citrón nakrájejte na plátky a uložte je na dno zapékací misky vymazané máslem.
  2. Předehřejte troubu na 180 °C.
  3. Filé osolte, opepřete, posypte paprikou, citronovou kůrou a z každé strany přehněte dospod.
  4. Filé uložte do zapékací misky, pokapejte máslem, citronovou šťávou a jen lehce posypte strouhankou.
  5. K rybě přidejte lístky bazalky, podlijte vínem a dejte na 20-25 minut do trouby.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rybí filé s citrónem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat