Prostreno.cz

Pikantní majonéza s bazalkou

Majonézu podávejte k masu, grilované zelenině i k rybám.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 15min

    15min příprava

  • 2207 kJ / 527 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy1g
tuky50g

Ingredience na

  • 200 ml řepkového oleje
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého bílého pepře
  • 2 ks žloutků
  • 6 lístků bazalky

Postup přípravy

  1. Všechny ingredience musí mít stejnou pokojovou teplotu, jinak hrozí, že se majonéza srazí.
  2. V míse pomocí metly šlehejte žloutky, hořčici, 2 špetky soli a mletý pepř.
  3. Zašlehejte citronovou šťávu.
  4. Olej přidávejte za stálého šlehání do žloutkové směsi, nejdříve po kapkách. Další dejte vždy, když se předchozí kapka vstřebá. Jakmile začne směs houstnout, můžete začít olej přilévat tenkým pramínkem (ke konci opět olej raději kapejte).
  5. Když se vstřebá všechen olej, ochutnejte, případně dochuťte a vmíchejte 3 lístky jemně nasekané bazalky.
  6. Další lístky bazalky nakrájejte na tenké proužky a hotovou majonézu posypte bazalkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    36,60g
  • Sacharidy:

    80,59g
    • Cukry:

      9,24g
  • Tuky:

    140,20g
  • Vláknina:

    31,00g

Aktivita pro spálení: 527 kcal

65

minut jízdy na kole

50

minut běhu

157

minut uklízení



Podobné recepty

Tymiánová omáčka

(14 hlasů)
20min
417 kJ

Domácí kari majonéza

(15 hlasů)
20min
1701 kJ

Omáčka Marco Polo

(4 hlasů)
45min
613 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pikantní majonéza s bazalkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat