Prostreno.cz

Rýže s medvědím česnekem

Rizoto se zdravým medvědím česnekem.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 601 kJ / 143 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy25g
tuky4g

Ingredience na

  • 300 g rýže Arborio
  • 1 ks stroužku česneku
  • 3 lžíce oleje
  • 750 ml domácího zeleninového vývaru
  • 1 hrst medvědího česneku
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. V hrnci na oleji zvolna restujte přibližně 1 minutu oloupaný česnek. Pak ho vyjměte a vyhoďte.
  2. Na olej nasypte rýži a 2 minuty míchejte.
  3. Pak k rýži nalijte naběračku vroucího vývaru a počkejte, až se vývar vstřebá.
  4. Potom teprve přilijte další naběračku vývaru a za stálého míchání postup opakujte, až bude rýže uvařená, ale ještě al dente (pevná na skus); to trvá přibližně 20 minut.
  5. Ke konci vaření vmíchejte do rýže nasekaný medvědí česnek.
  6. Podle potřeby dochuťte solí a limetkovou šťávou.

TIP:

Rizoto můžete před podáváním posypat strouhaným sýrem.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rýže s medvědím česnekem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat