Prostreno.cz

Jehněčí maso s červenou kari pastou

Pikantní jehněčí maso s žampiony a kari pastou.

  • 1h a 35min

    20min příprava

    1h a 15min vaření

  • 528 kJ / 126 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy3g
tuky10g

Ingredience na

  • 650 g jehněčího masa - plec nebo kýta
  • 2 ks cibule
  • 2 lžíce červené kari pasty
  • 250 ml vody
  • 250 g rajčat
  • 250 g žampiónů
  • 60 ml oleje
  • 3 špetky soli
  • 50 g opražených plátků mandlí

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na nudličky.
  2. V kastrolu rozehřejte olej a jehněčí maso orestujte, orestované maso dejte na talíř.
  3. Na stejném oleji orestujte na tenké plátky nakrájenou cibuli, přidejte kari pastu a míchejte 1 až 2 minuty.
  4. Vložte zpět jehněčí maso, přidejte 1 hrnek vody, snižte teplotu a duste přikryté 40 minut.
  5. K masu přidejte nakrájená rajčata, žampiony nakrájené na plátky, podle chuti osolte a duste dalších 15 minut, nebo dokud jehněčí maso nezměkne.
  6. Podávejte s rýží, posypané praženými mandlemi.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí maso s červenou kari pastou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat