Prostreno.cz

Kapustová polévka

Polévku můžete podávat s pečivem jako hlavní chod.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 152 kJ / 36 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy3g
tuky2g

Ingredience na

  • 350 g kapusty
  • 1 ks cibule
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1,2 l vody nebo zeleninového vývaru
  • 250 ml mléka nebo smetany na vaření
  • 2 lžíce čerstvého, smetanového sýra
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka mletého bílého pepře
  • Na ozdobu
  • 2 ks květů měsíčku lékařského
  • 1 ks listu kapusty

Postup přípravy

  1. Očištěnou kapustu nakrájejte na nudličky.
  2. Oloupanou cibuli nadrobno nakrájejte.
  3. V hrnci na másle nechte zpěnit cibuli, přidejte mouku a připravte světlou jíšku.
  4. Jíšku za stálého míchání zalijte vodou, nebo vývarem, přidejte kapustu a vařte odkryté 15 minut.
  5. Přidejte mléko a vařte ještě 5 minut. Do polévky vmíchejte sýr, podle potřeby dochuťte solí, pepřem a nechte sýr rozpustit, polévku už nevařte.
  6. Polévku podávejte ozdobenou lístečky měsíčku a nasekanou kapustou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kapustová polévka

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat