Prostreno.cz

Treska ve vinné omáčce

Treska opečená na másle s vinnou omáčkou a paprikou.

  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 368 kJ / 88 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy3g
tuky4g

Ingredience na

  • 750 g naporcované tresky
  • 1 ks malé červené papriky
  • 1 ks malé zelené papriky
  • 1 lžíce světlé instantní jíšky
  • 200 ml bílého vína
  • 3 lžíce másla
  • 150 ml 33% smetany
  • 4 špetky soli
  • 2 špetky kari koření
  • 1 hrst zelené petrželky - nasekané
  • 1 lžička mleté červené papriky

Postup přípravy

  1. Smetanu a víno nalijte do rendlíku, přidejte na malé kostičky pokrájenou papriku, kari koření, jíšku a 10 minut povařte.
  2. Ryby osolte a krátce je opečte z obou stran na másle.
  3. Pak ryby vložte do omáčky, poprašte paprikou, posypte petrželkou a duste 10-15 minut. Podle velikosti porcí.

TIP:

Pokud chcete hustější omáčku, přidejte jíšku.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Treska ve vinné omáčce

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat