Treska s bylinkovou krustou
Jemné rybí maso získá díky krustě skvělou chuť.
-
1h a 5min
20min příprava
45min vaření
-
687 kJ / 164 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny8g
sacharidy18g
tuky6g
Ingredience na
- 4 porce
filety tresky á 180-200 g
- 5 lžic
olivového oleje
- 1 ks
bílé cibule
- 4 stroužky
česneku
- 1 ks
bílé papriky
- 1 ks
limetky
- 1 svazek
čerstvých bylinek
- směs dle vlastního výběru
- 2 plátky
suššího toastového chleba
- 5 špetek
soli
- 4 špetky
hrubě drceného pepře
Postup přípravy
- V pánvi na 2 lžících oleje nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
- Přidejte na plátky nakrájený česnek, na kostičky nakrájenou papriku, nastrouhanou kůru z půlky omyté limetky a duste 10 minut.
- Vmíchejte nasekané bylinky, rozdrobenou střídku chleba, osolte a dochuťte limetkovou šťávou.
- Rybí filety osolte, rozložte je na plech vyložený pečicím papírem, pokryjte je připravenou směsí a posypte hrubě drceným pepřem.
- Takto připravené ryby zakápněte zbylým olejem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 20-25 minut.