Prostreno.cz

Treska s bylinkovou krustou

Jemné rybí maso získá díky krustě skvělou chuť.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 687 kJ / 164 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy18g
tuky6g

Ingredience na

  • 4 porce filety tresky á 180-200 g
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 ks bílé cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 ks bílé papriky
  • 1 ks limetky
  • 1 svazek čerstvých bylinek - směs dle vlastního výběru
  • 2 plátky suššího toastového chleba
  • 5 špetek soli
  • 4 špetky hrubě drceného pepře

Postup přípravy

  1. V pánvi na 2 lžících oleje nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte na plátky nakrájený česnek, na kostičky nakrájenou papriku, nastrouhanou kůru z půlky omyté limetky a duste 10 minut.
  3. Vmíchejte nasekané bylinky, rozdrobenou střídku chleba, osolte a dochuťte limetkovou šťávou.
  4. Rybí filety osolte, rozložte je na plech vyložený pečicím papírem, pokryjte je připravenou směsí a posypte hrubě drceným pepřem.
  5. Takto připravené ryby zakápněte zbylým olejem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 20-25 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Treska s bylinkovou krustou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat