Prostreno.cz

Chřestová polévka

Jemná a velmi dobrá polévka, kterou budete mít rychle hotovou.

Ohodnotit
(19 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 501 kJ / 119 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy9g
tuky9g

Ingredience na

  • 1 svazek bílého chřestu
  • 450 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 150 ml smetany
  • 1 lžička cukru písek
  • 3 špetky soli

Postup přípravy

  1. Z chřestu, pokud je to nutné, odstraňte dřevnaté části a chřest oloupejte. Stonky vložte do osolené vody s cukrem a vařte 10 minut.
  2. Uvařené nakrájejte na kousky. Pár hlaviček chřestu dejte stranou. Nakrájený chřest vložte do teplého vývaru a tozmixujte. Přiveďte k varu.
  3. Ve smetaně rozmíchejte mouku a přidejte do polévky. Povařte 10 minut. Rozdělte na talíře. Na každý talíř přidejte pár hlaviček chřestu.

TIP:

Před vařením svažte stonky chřestu nití, nebudete potom muset lovit z hrnce jednotlivé výhonky a riskovat, že se rozlámou. Hlavičkami vzhůru vložte otýpky do vroucí vody, do které můžete přidat sůl, cukr, citronovou šťávu nebo i například česnek nebo bobkový list. Hladina vody v hrnci by měla sahat těsně pod hlavičky stonků.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    14,52g
  • Sacharidy:

    189,90g
    • Cukry:

      100,80g
  • Tuky:

    37,92g
  • Vláknina:

    5,00g

Aktivita pro spálení: 119 kcal

14

minut jízdy na kole

11

minut běhu

35

minut uklízení



Podobné recepty

Omeleta s chřestem

(33 hlasů)
35min
667 kJ

Chřest s těstovinou

(29 hlasů)
40min
818 kJ

Rychlý salát z chřestu

(23 hlasů)
20min
915 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Chřestová polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat