Prostreno.cz

Omeleta s chřestem

Chřest oceňují labužníci natolik, že mu odedávna přezdívají král zeleniny. A navíc, chřest má úžasné léčivé i regenerační účinky, známé již před mnoha tisíci lety. Připravte si ho na lahodné omeletě. Najedí se z ní bez problémů i dva.

Ohodnotit
(33 hlasů)
10.02.2011 lanvin
35min

15min příprava

20min vaření

1525 kJ / 364 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost


Ingredience na


Postup přípravy

  1. Z chřestu odkrojte zdřevnatělé části a uvařte v mírně osolené vodě. Oříšky rozmixujte nahrubo, orestujte je na suché pánvi.
  2. Vejce našlehejte s vodou, přidejte parmezán, petrželku, oříšky, sůl a pepř.
  3. Na větší pánev dejte olej a máslo. Na rozehřátém tuku upečte omeletu. Před dokončením dejte na omeletu kousky vařeného chřestu. Ihned podávejte.

TIP:

Čerstvý chřest je k dostání po celý rok, nicméně ten nejlepší a nejchutnější chřest je k dostání pouze v sezóně, tedy od poloviny dubna do konce června. K nejznámějším z mnoha odrůd chřestu patří chřest bílý, zelený a fialový. Pěstuje se v Evropě, hlavně ve Francii, Belgii a Itálii, ale také na Slovensku a na našem území.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    81,10 g
  • Sacharidy:

    109,86 g
    • Cukry:

      13,84 g
  • Tuky:

    265,90 g
  • Vláknina:

    30,00 g

Aktivita pro spálení:

364 kcal
45

minut jízdy na kole

34

minut běhu

108

minut uklízení





Podobné recepty

Omeleta plněná masem a houbami

(35 hlasů)
50min
586 kJ

Vajíčková omeleta

(29 hlasů)
15min
1226 kJ

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)
20min
742 kJ
Více receptů

Celkem 1 komentářů

Avatar kamila76
26.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Valentýnska snídaně

20min
(22 hlasů)

Snídaně s malinami

15min
(20 hlasů)

Vláčný mazanec

2h a 45min
(30 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Omeleta s chřestem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba