Prostreno.cz

Dýňový džem

Z dýně se dá připravit luxusní džem. Dýňový džem s jablky je skvělý nejen ke studenému masu, sýrům, ale pochopitelně i k toustům k snídani.

Ohodnotit
(5 hlasů)
sun
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 816 kJ / 195 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy39g
tuky2g

Ingredience na

  • 1,2 kg očištěné dýně hokkaido
  • 2 ks jablek
  • 600 ml vody
  • 1 špetka soli
  • 1 kg třtinového cukru - nebo klasický cukr
  • 60 ml citronové šťávy
  • 60 ml šťávy z pomeranče
  • 1 ks větší tyčinky skořice
  • 4 lžíce rumu
  • 4 ks badyánu

Postup přípravy

  1. Dýni zbavenou semínek nakrájejte na menší kousky. Hokaido loupat nemusíte.
  2. Oloupaná jablka nakrájejte na malé kostičky.
  3. Dýni a jablka nasypte do hrnce, zalijte vodou, přidejte špetku soli, celou skořici a vařte, až dýně změkne a voda se částečně odpaří.
  4. Dýni můžete rozmačkat vidličkou, nebo nechat kousky.
  5. K dýni přidejte cukr, citrónovou a pomerančovou šťávu a za stálého míchání vařte, až se cukr rozpustí.
  6. Vyndejte celou skořici a džem naplňte do čistých, vypařených sklenic, do každé přidejte lžíci rumu a jeden badyán.
  7. Skleničky uzavřete a otočte dnem vzhůru.

TIP:

Při použití třtinového cukru bude mít džem tmavší barvu.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dýňový džem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat