Prostreno.cz

Kompot ze sušeného ovoce

Kompot s brandy a skořicí. Můžete dát i jako dárek.

Ohodnotit
(10 hlasů)
sun
  • 60min

    45min příprava

    15min vaření

  • 524 kJ / 125 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy27g
tuky0g

Ingredience na

  • 250 g sušených meruněk
  • 250 g sušených švestek
  • 4 ks sušených fíků
  • 1 l vody
  • 100 - 150 g hnědého cukru
  • 1 ks tyčinky skořice
  • 1 lžíce celého hřebíčku
  • 1 lžíce zázvorového sirupu
  • 250 ml brandy
  • 50 ml citronové šťávy

Postup přípravy

  1. Ovoce důkladně umyjte v teplé vodě a rozdělte do menších sklenic. Vodu přiveďte k varu, přidejte cukr, hřebíček, skořici a nechte projít varem, odstavte z ohně a nechte 30 minut stát.
  2. Přidejte alkohol, citronovou šťávu, zázvorový sirup, promíchejte a zalijte ovoce ve sklenicích.
  3. Sklenice uzavřete víčky a nechte v chladu uležet, minimálně přes noc.
  4. Podávejte se šunkou, zmrzlinou, nebo k sladkým dezertům.
  5. Ovoce se dá použít i k přípravě sladkých vánočních omáček.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kompot ze sušeného ovoce

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat