Prostreno.cz

Kompot ze sušeného ovoce

Kompot s brandy a skořicí. Můžete dát i jako dárek.

Ohodnotit
(11 hlasů)
sun
  • 60min

    45min příprava

    15min vaření

  • 491 kJ / 117 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy29g
tuky0g

Ingredience na

  • 250 g sušených meruněk
  • 250 g sušených švestek
  • 4 ks sušených fíků
  • 1 l vody
  • 100 - 150 g hnědého cukru
  • 1 ks tyčinky skořice
  • 1 lžíce celého hřebíčku
  • 1 lžíce zázvorového sirupu
  • 250 ml brandy
  • 50 ml citronové šťávy

Postup přípravy

  1. Ovoce důkladně umyjte v teplé vodě a rozdělte do menších sklenic. Vodu přiveďte k varu, přidejte cukr, hřebíček, skořici a nechte projít varem, odstavte z ohně a nechte 30 minut stát.
  2. Přidejte alkohol, citronovou šťávu, zázvorový sirup, promíchejte a zalijte ovoce ve sklenicích.
  3. Sklenice uzavřete víčky a nechte v chladu uležet, minimálně přes noc.
  4. Podávejte se šunkou, zmrzlinou, nebo k sladkým dezertům.
  5. Ovoce se dá použít i k přípravě sladkých vánočních omáček.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    16,60g
  • Sacharidy:

    488,20g
    • Cukry:

      266,00g
  • Tuky:

    20,40g
  • Vláknina:

    71,00g

Aktivita pro spálení: 117 kcal

14

minut jízdy na kole

11

minut běhu

34

minut uklízení



Podobné recepty

Malinový džem

(15 hlasů)
40min
548 kJ

Brusinkový džem

(11 hlasů)
55min
626 kJ

Kořeněné švestky v alkoholu

(13 hlasů)
55min
853 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kompot ze sušeného ovoce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat