Prostreno.cz

Plněné ostré papriky

Plněné pálivé papriky v anglické slanině. V porovnání s ostatními chilli papričkami jsou jalapeño mírně pálivé až pálivé.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 45min

    25min příprava

    20min vaření

  • 735 kJ / 175 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy1g
tuky16g

Ingredience na

  • 12 ks papriček jalapeño
  • 200 g strouhaného tvrdého sýra
  • 100 g smetanového sýra
  • 1 ks sterilované červené papriky
  • 1 lžíce majonézy
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 špetky soli
  • 12 plátků libové anglické slaniny - nakrájené podélně na polovinu

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. V misce smíchejte smetanový sýr, nastrouhaný tvrdý sýr, citronovou šťávu, drobně nasekanou papriku a majonézu. Podle chuti osolte.
  3. Papričky podélně rozřízněte, vyjměte žebra, semínka a naplňte je sýrovou směsí.
  4. Papriky obalte slaninou, sepněte je párátky a uložte na plech vyložený pečícím papírem.
  5. Pečte v předehřáté troubě 15-20 minut. Takto připravené papričky se skvělé hodí jako pohoštění k vínu, nebo pivu, budou chutnat hlavně pánům.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Plněné ostré papriky

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat