Prostreno.cz

Zelenina pečená s bílou fazolí

Zelenina a fazole s balsamico redukcí, pečené v troubě.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 60min

    35min příprava

    25min vaření

  • 243 kJ / 58 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy7g
tuky1g

Ingredience na

  • 2 plechovky konzervovaných bílých fazolí
  • 6 lžic balsamico redukce
  • 2 ks zelené cukety
  • 2 ks menší, žluté cukety
  • 2 ks velkých rajčat
  • 2 ks červených brambor
  • 1 ks velké cibule
  • 6 snítek tymiánu
  • 100 g strouhaného parmezánu
  • 8 špetek soli
  • 8 špetek mletého pepře

Postup přípravy

  1. Z pečícího papíru,nebo alobalu vystřihněte 4 - 6 čtverců, záleží, jak velké jednotlivé porce chcete mít.
  2. Fazole sceďte, propláchněte vodou a rozdělte na připravené čtverce. Fazole osolte a opepřete.
  3. Brambory oloupejte, zeleninu omyjte a vše nakrájejte na plátky.
  4. Zeleninu rozdělte na fazole, v libovolném pořadí.
  5. Zeleninu osolte, posypte pepřem, přidejte snítku tymiánu a lžíci balsamico redukce.
  6. Posypte parmazánem a zabalte do balíčku.
  7. Balíčky uložte na plech a pečte v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 25 minut.
  8. Zeleninu můžete rovněž grilovat, na grilu předehřátém na vyšší teplotu - grilujte 25 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zelenina pečená s bílou fazolí

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat