Prostreno.cz

Plněná paprika

Papriky plněné mletým vepřovým masem, pečené v troubě.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 719 kJ / 172 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy14g
tuky10g

Ingredience na

  • 4 ks velké červené, oranžové nebo žluté papriky
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 500 g mletého vepřového masa
  • 1 sklenička Sweet & Sour Sauce Szechuan
  • 6 lžic vařené rýže
  • 150 g hrášku - čerstvý,nebo mražený

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. V hluboké pánvi, nebo kastrolu opečte na oleji mleté vepřové maso. Dle chuti dochuťte oblíbeným kořením.
  3. Přidejte Sweet & Sour omáčku, rýži, hrášek a promíchejte.
  4. Paprikám uřízněte vršek a vyberte semínka.
  5. Papriky naplňte masovou směsí (zbytek směsi rozprostřete na dno zapékací misky), naplněné papriky přikryjte odříznutým vrškem a uložte je do zapékací misky.
  6. K paprikám přilijte přibližně 100 ml vody, přikryjte je a pečte v troubě 45 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Plněná paprika

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat