Prostreno.cz

Dušené jehněčí maso se smetanou

Užijte si dokonalé chutě a vůně, které tento pokrm získá díky houbovému koření.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 680 kJ / 162 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy3g
tuky15g

Ingredience na

  • 700 g jehněčí kýty
  • 4 lžíce oleje
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžíce houbového koření
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře
  • 4 špetky soli
  • 200 ml smetany na vaření
  • 2 lžíce světlé instantní jíšky
  • 0,5 svazku čerstvého kopru

Postup přípravy

  1. Očištěné maso nakrájejte na kostky a orestujte ho na oleji.
  2. Maso zalijte vývarem, přidejte houbové koření a duste doměkka.
  3. Měkké maso zalijte smetanou, přidejte jíšku a duste ještě 10 minut. Podle chuti osolte a opepřete.
  4. Podávejte se snítkou kopru.

TIP:

Stejným způsobem můžete připravit vepřové, nebo kuřecí maso.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušené jehněčí maso se smetanou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat