Prostreno.cz

Dušené jehněčí maso se smetanou

Užijte si dokonalé chutě a vůně, které tento pokrm získá díky houbovému koření.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 985 kJ / 235 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny15g
sacharidy3g
tuky19g

Ingredience na

  • 700 g jehněčí kýty
  • 4 lžíce oleje
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžíce houbového koření
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře
  • 4 špetky soli
  • 200 ml smetany na vaření
  • 2 lžíce světlé instantní jíšky
  • 0,5 svazku čerstvého kopru

Postup přípravy

  1. Očištěné maso nakrájejte na kostky a orestujte ho na oleji.
  2. Maso zalijte vývarem, přidejte houbové koření a duste doměkka.
  3. Měkké maso zalijte smetanou, přidejte jíšku a duste ještě 10 minut. Podle chuti osolte a opepřete.
  4. Podávejte se snítkou kopru.

TIP:

Stejným způsobem můžete připravit vepřové, nebo kuřecí maso.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    47,70g
  • Sacharidy:

    121,30g
    • Cukry:

      9,20g
  • Tuky:

    175,50g
  • Vláknina:

    25,00g

Aktivita pro spálení: 235 kcal

29

minut jízdy na kole

22

minut běhu

70

minut uklízení



Podobné recepty

Hovězí maso s asijskou omáčkou

(4 hlasů)
40min
518 kJ

Hovězí dušené se zeleninou

(1 hlasů)
2h a 30min
569 kJ

Špíz ze dvou druhů masa

(3 hlasů)
45min
533 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušené jehněčí maso se smetanou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat