Prostreno.cz

Játra s červenou cibulí

Játra dušená v troubě s červenou cibulí a majoránkou.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 471 kJ / 112 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy6g
tuky5g

Ingredience na

  • 700 g telecí, nebo vepřová játra
  • 70 ml octa balsamico
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 3 ks červené cibule
  • 4 lžíce řepkového oleje
  • 4 snítky čerstvé majoránky
  • 4 špetky mletého pepře
  • 4 špetky soli

Postup přípravy

  1. Ocet balsamico a vývar přiveďte k varu. Vařte 10 minut.
  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka.
  3. Játra očistěte, omyjte, osušte a nakrájejte.
  4. Na pánvi s olejem játra orestujte.
  5. Játra vložte do pekáčku i s olejem, zalijte svařeným octem s vývarem, přidejte majoránku, na plátky pokrájenou cibuli, opepřete a pečte v troubě na 190 °C přibližně 25 minut, nebo až jsou játra měkká.
  6. Hotová játra osolte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    44,60g
  • Sacharidy:

    146,00g
    • Cukry:

      14,20g
  • Tuky:

    106,95g
  • Vláknina:

    66,00g

Aktivita pro spálení: 112 kcal

14

minut jízdy na kole

10

minut běhu

33

minut uklízení



Podobné recepty

Kuřecí játra s cibulí a houbami

(32 hlasů)
45min
569 kJ

Vepřová játra se smaženou cibulí

(15 hlasů)
55min
524 kJ

Játra s jablky a cibulí

(15 hlasů)
45min
575 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Játra s červenou cibulí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat