Prostreno.cz

Grilovaný květák

Nebojte se experimentovat.Tento recept stojí za vyzkoušení.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 769 kJ / 183 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy8g
tuky16g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Omytý květák nakrájejte na plátky silné přibližně 3 cm (vypadá to složitě, ale při troše trpělivosti to zvládnete).
  2. Vyšlehejte olej a citronovou šťávu, přidejte česnek a med.
  3. V jiné misce smíchejte mletou papriku, sůl a strouhanou citronovou kůru.
  4. Květák potřete připraveným olejem a posypte směsí soli a papriky, grilujte přikryté přibližně 5 minut, pak květák otočte, potřete olejem, posypte kořením a grilujte odkryté 5-8 minut, nebo až bude květák skoro měkký.
  5. Před podáváním posypte pepřem a nasekaným koriandrem, nebo petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Grilovaný květák

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat