Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Celerová polévka s květákem

lentilka
2hlasy
Hodnotit

50min

25min příprava

25min vaření

368 kJ

energetická hodnota na 100g

60 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:4g tuky7g sacharidy3g bílkoviny

Hustý, celerový krém s květákem.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 300 g celeru
  • 2 lžíce másla
  • 2 ks žloutků
  • 1,5 l domácího vývaru - hovězí,nebo zeleninový
  • 0,5 ks květáku
  • 1 ks mrkve
  • 1 hrst nasekané petrželky

Postup přípravy

  • Květák rozdělte na malé kousky.
  • Oloupanou mrkev nakrájejte na plátky.
  • Oloupaný celer nakrájejte na malé kostičky. V hrnci na másle zeleninu orestujte a zalijte vývarem.
  • Přidejte květák a vařte 15 minut, nebo až je zelenina měkká.
  • Pomocí děrované lžíce vyberte růžičky květáku a polévku rozmixujte.
  • V malém množství polévky - asi půl hrnku, rozšlehejte žloutky a přidejte je do polévky, důkladně promíchejte.
  • Do polévky vložte zpět květák.
  • Podávejte posypané petrželkou.
Sekaná z hovězího masa

Sekaná z hovězího masa

1h a 35min 1001kJ 160 Kč

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Podobné recepty

Francouzská sýrová polévka

Francouzská sýrová polévka

1 hlas
45min 853 kJ 99 Kč
Kerblíková polévka

Kerblíková polévka

1 hlas
40min 270 kJ 70 Kč
Polévka s čedarem

Polévka s čedarem

3 hlasy
45min 363 kJ 110 Kč
Pórková polévka s houbami

Pórková polévka s houbami

0 hlasů
55min 226 kJ 99 Kč
Špenátová polévka

Špenátová polévka

0 hlasů
40min 382 kJ 90 Kč
Polévka s kroupami

Polévka s kroupami

0 hlasů
0min 155 kJ 85 Kč

Články nejen o vaření