Prostreno.cz

Hovězí s perlovou cibulkou

Hovězí maso dušené s perlovou cibulkou a houbami.

  • 2h a 0min

    30min příprava

    1h a 30min vaření

  • 442 kJ / 105 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy5g
tuky5g

Ingredience na

  • 700 g hovězího masa na guláš
  • 250 g perlových cibulek
  • 200 g hub lišek
  • 3 lžíce oleje
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 200 ml smetany na vaření
  • 150 ml červeného vína
  • 4 lžíce rajčatového protlaku
  • 3 špetky mletého černého pepře
  • 2 špetky soli
  • 1 lžička mleté červené papriky
  • 2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na malé kousky a orestujte je na oleji, přisypte mletou papriku a minutu míchejte.
  2. Maso zalijte vývarem, vínem a duste, až je maso skoro měkké.
  3. K masu vmíchejte rajčatový protlak, houby, cibulky, smetanu ve které rozmíchejte mouku a vařte, až je maso zcela měkké.
  4. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.

TIP:

Pokud neseženete čerstvé cibulky, můžete použít nakládané.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí s perlovou cibulkou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat