Prostreno.cz

Zeleninová směs pod maso

Polotovar vhodný jako základ pod pečené nebo dušené maso, nebo do polévek.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 55min

    25min příprava

    30min vaření

  • 1280 kJ / 306 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy7g
tuky31g

Ingredience na

  • 2 ks velké mrkve
  • 1 ks petržele
  • 0,5 svazku koriandru
  • 1 svazek petržele - nasekané
  • 3 stroužky česneku
  • 0,5 ks bio citrónu - kůra + šťáva
  • 250 ml oleje lisovaného za studena - řepkový,olivový apod.
  • 0,5 lžičky kmínu
  • 0,5 lžičky mleté sladké papriky
  • 2 špetky chilli vloček - můžete vynechat
  • 1 lžička soli

Postup přípravy

  1. Koriandr nasekejte nahrubo.
  2. Očištěnou mrkev a petržel nakrájejte na jemné proužky.
  3. Oloupaný česnek jemně nakrájejte.
  4. Zeleninu dejte do větší misky, přidejte ostatní ingredience a vše důkladně promíchejte.
  5. Dejte do sklenic a dobře uzavřete víčky.
  6. Pokud je ve směsi málo tekutiny, dolijte olejem.
  7. Sterilujte 30 minut při 90 °C.

TIP:

Do směsi můžete přidat i další zeleninu, například kedluben, celer a podobně.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    48,54g
  • Sacharidy:

    176,50g
    • Cukry:

      24,00g
  • Tuky:

    154,63g
  • Vláknina:

    54,10g

Aktivita pro spálení: 306 kcal

38

minut jízdy na kole

29

minut běhu

91

minut uklízení



Podobné recepty

Pikantní zeleninová směs

(1 hlasů)
1h a 30min
440 kJ

Dýňový džem

(5 hlasů)
1h a 5min
777 kJ

Brusinkový džem

45min
593 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zeleninová směs pod maso

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat