Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Švestkové čatní

lentilka
1hlas
Hodnotit

1h a 20min

20min příprava

60min vaření

364 kJ

energetická hodnota na 100g

50 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:0g tuky21g sacharidy1g bílkoviny

Uložte si švestky do skleniček.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1,2 kg švestek
  • 1 ks velké cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 ks zázvoru 2-3 cm
  • 150 g krupicového cukru
  • 4 kuličky nového koření
  • 0,5 lžičky soli
  • 2 lžičky koření ras el hanout - nebo jiné oblíbené orientální směsi

Postup přípravy

  • Švestky omyjte, vypeckujte a nakrájejte na větší kousky.
  • Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte najemno.
  • Oloupaný zázvor nastrouhejte.
  • Švestky dejte do hrnce, přidejte cibuli, česnek,nové koření a zázvor, zasypte cukrem a přiveďte k varu. Občas promíchejte vařečkou.
  • Pak stáhněte plamen, přidejte koření, sůl a nechte na mírném plameni 30 minut „probublávat“. Občas promíchejte.
  • Vyndejte kuličky nového koření.
  • Směs můžete nechat s kousky švestek, nebo rozmixovat nahrubo.
  • Vyvařené skleničky naplňte horkým čatní skoro po okraj.
  • Zavíčkujte je a otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
  • Podávejte nejdříve po pěti dnech, kdy se chutě krásně propojí.
TIP:

Do čatní můžete přidat také jablka nebo jiné ovoce ze zahrady. Pro zajímavost můžete švestky zkombinovat také s trochou rajčat. Kdo má rád ostré, přidá pálivou papričku.

Špenátový salát s houbami

Špenátový salát s houbami

30min 792kJ 130 Kč
Jablečné řezy

Jablečné řezy

1h a 35min 973kJ 170 Kč

Podobné recepty

Omáčka ke grilovanému masu

Omáčka ke grilovanému masu

1 hlas
30min 235 kJ 65 Kč
Avokádový dip

Avokádový dip

1 hlas
20min 518 kJ 65 Kč
Jogurtový dresink

Jogurtový dresink

0 hlasů
15min 342 kJ 45 Kč
Jablečná omáčka k uzenému masu

Jablečná omáčka k uzenému masu

2 hlasy
30min 272 kJ 40 Kč
Jednoduchý koprový dresink

Jednoduchý koprový dresink

1 hlas
20min 254 kJ 55 Kč
Salátová zálivka

Salátová zálivka

1 hlas
15min 1796 kJ 50 Kč

Články nejen o vaření