Prostreno.cz

Petrželová omáčka

Skvělá omáčka k (mletému) hovězímu masu, pečené rybě, uzenému masu, nebo karbanátkům.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 553 kJ / 132 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy10g
tuky9g

Ingredience na

  • 3 lžíce másla
  • 2,5 lžíce hladké mouky
  • 400 ml domácího hovězího vývaru - nebo zeleninový
  • 200 ml 33% smetany
  • 0,5 svazku zelené petrželky
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Z másla a hladké mouky připravte jíšku.
  2. Jíšku za stálého míchání zalijte vývarem a vařte 10 minut.
  3. Přidejte smetanu, podle chuti osolte, opepřete a vařte 5 minut.
  4. Nakonec do omáčky vmíchejte nasekanou petrželku.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Petrželová omáčka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat