Prostreno.cz

Ryba dušená na zelenině

Ryba se zeleninou je zdravá a na trhu můžeme sehnat spoustu druhů. Čerstvé mořské ryby bychom měli jíst mnohem častěji a v této úpravě si na nich zaručeně pochutnáte.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 60min

    25min příprava

    35min vaření

  • 331 kJ / 79 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy2g
tuky3g

Ingredience na

  • 700 g tresky - nebo jiné ryby
  • 2 ks rajčat
  • 1 ks malé, zelené cukety
  • 200 g brokolice
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička hrubě mletého pepře
  • 2 lžíce másla
  • 100 ml vody
  • 120 g strouhaného tvrdého sýra

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C.
  2. Tresku nakrájejte na 4 porce, rajčata a cuketu na plátky, brokolici rozdělte na malé růžičky.
  3. Brokolici povařte 4-5 minut v osolené vodě, povařenou brokolici sceďte.
  4. Zapékací misku vymažte máslem.
  5. Do misky nasypte zeleninu a jemně ji osolte a opepřete.
  6. Porce ryby osolte, opepřete a ryby položte na zeleninu.
  7. Vše podlijte 100 ml vody, přikryjte a duste v troubě 15-20 minut, podle velikosti porcí ryby.
  8. Ryby odkryjte posypte je sýrem a vložte do trouby, nechte v troubě, až se sýr rozpustí.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryba dušená na zelenině

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat