Prostreno.cz

Kuřecí čtvrtky

Kuřecí maso pečené s mrkví a hnědými žampióny.

  • 1h a 40min

    25min příprava

    1h a 15min vaření

  • 523 kJ / 125 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy11g
tuky5g

Ingredience na

  • 4 ks kuřecích čtvrtek
  • 4 lžíce oleje
  • 4 lžíce másla
  • 4 ks cibule
  • 2 stroužky česneku - nasekaného
  • 200 g malých hnědých žampiónů
  • 250 ml bílého vína
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 4 větvičky citrónového tymiánu - nebo sušeného tymiánu
  • 300 g oloupané mrkve - nakrájená na silnější kolečka
  • 5 špetek soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 4 lžičky celozrnné hořčice
  • 2 lžíce medu
  • 120 ml 33% smetany
  • Na obalení
  • 1 miska hladké mouky

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Kuřecí maso osolte, opepřete a obalte v hladké mouce.
  3. Kuřecí čtvrtky opečte ze všech stran na 4 lžících oleje a 2 lžících másla. Můžete v pekáčku ve kterém budete maso péct. Opečené maso vyndejte na talíř.
  4. Na stejnou pánev přidejte zbytek másla, nakrájenou cibuli, česnek a přibližně 2 minuty míchejte.
  5. Do pekáčku vložte zpět maso, kolem masa nasypte mrkev, houby, přidejte tymián, podlijte vínem, vývarem a přikryté pečte v troubě 45 minut.
  6. Smetanu, hořčici a med promíchejte v misce.
  7. Maso vyndejte z trouby a potřete ho připravenou hořčicí. Dejte zpět do trouby a pečte ještě 15 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí čtvrtky

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat