Prostreno.cz

Brambory pečené s cibulí

Brambory pečené v alobalu s cibulí a paprikou.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 737 kJ / 176 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy8g
tuky14g

Ingredience na

  • 4 ks větších brambor
  • 1 ks velké bílé cibule
  • 1 ks žluté papriky
  • 1 ks červené papriky
  • 300 g oblíbené klobásy, nebo šunkové párky
  • 1 lžíce oleje
  • 4 špetky soli
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 2 plátky másla
  • Na posypání
  • 4 snítky zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Z alobalu vystřihněte dva obdélníky - dvojmo.
  3. Položte dva obdélníky na sebe a potřete je olejem.
  4. Oloupané brambory a cibuli nakrájejte na plátky.
  5. Papriky nakrájejte na proužky. Klobásu, nebo párky nakrájejte na kolečka.
  6. Brambory, cibuli, papriky a klobásu rozdělte na alobal.
  7. Vše posypte solí a mletou paprikou. Na každou porci položte plátek másla a zabalte balíček.
  8. Balíčky položte do pekáčku, nebo na plech a pečte v troubě 35-40 minut.
  9. Před podáváním posypte velmi jemně nasekanou petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Brambory pečené s cibulí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat