Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Květákový salát pečený s citronovou kůrou

lentilka
0hlasů
Hodnotit

45min

20min příprava

25min vaření

896 kJ

energetická hodnota na 100g

50 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:21g tuky5g sacharidy1g bílkoviny

Teplý květákový salát.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1 ks velkého květáku
  • 100 ml olivového oleje
  • 1 svazek hladkolisté petrželky
  • 1 lžíce citronové kůry
  • 1 ks citrónu
  • 1 lžička soli
  • 0,5 lžičky hrubě mletého barevného pepře

Postup přípravy

  • Květák rozdělte na růžičky a uvařte je skoro doměkka v osolené vodě.
  • Uvařený květák sceďte a nasypte do pekáčku, nebo zapékací misky.
  • Ke květáku položte nakrájený citrón, posypte citronovou kůrou, pokapejte olejem a podle chuti opepřete, případně osolte.
  • Květák pečte v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 15 minut.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

6 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

4 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Okurkový salát s granátovým jablkem

Okurkový salát s granátovým jablkem

4 hlasy
25min 505 kJ 50 Kč
Kolínkový salát

Kolínkový salát

5 hlasů
45min 620 kJ 99 Kč
Salát z červené řepy se špenátem

Salát z červené řepy se špenátem

1 hlas
35min 662 kJ 75 Kč
Dýňový salát

Dýňový salát

0 hlasů
60min 317 kJ 70 Kč
Okurkový salát s ředkvičkou

Okurkový salát s ředkvičkou

3 hlasy
20min 354 kJ 85 Kč
Hráškový salát

Hráškový salát

5 hlasů
20min 586 kJ 120 Kč

Články nejen o vaření