Prostreno.cz

Květákový salát pečený s citronovou kůrou

Teplý květákový salát.

  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 912 kJ / 217 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy6g
tuky21g

Ingredience na

  • 1 ks velkého květáku
  • 100 ml olivového oleje
  • 1 svazek hladkolisté petrželky
  • 1 lžíce citronové kůry
  • 1 ks citrónu
  • 1 lžička soli
  • 0,5 lžičky hrubě mletého barevného pepře

Postup přípravy

  1. Květák rozdělte na růžičky a uvařte je skoro doměkka v osolené vodě.
  2. Uvařený květák sceďte a nasypte do pekáčku, nebo zapékací misky.
  3. Ke květáku položte nakrájený citrón, posypte citronovou kůrou, pokapejte olejem a podle chuti opepřete, případně osolte.
  4. Květák pečte v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 15 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Květákový salát pečený s citronovou kůrou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat