Prostreno.cz

Ryby v krémové omáčce

Ryba dušená na másle s omáčkou se žampiony.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 673 kJ / 160 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy3g
tuky13g

Ingredience na

  • 4 porce bílé ryby - dle vlastního výběru
  • 4 špetky soli
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 4 lžíce másla
  • Na omáčku
  • 1 ks cibule
  • 250 g žampionů
  • 2 lžíce másla
  • 200 ml 33% smetany
  • 120 ml bílého vína
  • 1 lžička bio sypkého zeleninového vývaru
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Na dvou lžících másla nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte nakrájené žampiony a zalijte je vínem. Duste 5 minut.
  3. Přidejte smetanu bio sypký vývar a duste zvolna 15 minut. Podle chuti osolte.
  4. Porce ryby osolte, na rozehřáté máslo s olejem nasypte na silnější plátky pokrájený česnek, přidejte ryby a opečte je z obou stran.
  5. Ryby podávejte s omáčkou, můžete přidat podušenou, oblíbenou zeleninu.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    30,72g
  • Sacharidy:

    60,00g
    • Cukry:

      7,60g
  • Tuky:

    299,83g
  • Vláknina:

    4,00g

Aktivita pro spálení: 160 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

47

minut uklízení



Podobné recepty

Ryba na másle s kadeřávkem

(3 hlasů)
1h a 5min
482 kJ

Rybí rendlík

(1 hlasů)
55min
440 kJ

Rybí kousky s karamelizovanou cibulí

(3 hlasů)
1h a 5min
359 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryby v krémové omáčce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat