Prostreno.cz

Rybí kousky s karamelizovanou cibulí

Skvělou chuť dodá rybám karamelizovaná cibule a rybí omáčka.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 362 kJ / 86 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy4g
tuky4g

Ingredience na

  • 700 g rybího filé - mečoun,halibut,treska apod.
  • 2 ks červené cibule
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 3 lžíce másla
  • 1,5 lžíce hnědého cukru
  • 5 špetek soli
  • 60 ml asijské rybí omáčky
  • 60 ml vody
  • 1 lžička hrubě mletého černého pepře
  • 1 ks lahůdkové cibulky
  • 4 ks větších žampiónů
  • 4 snítky zelené petrželky - nakrájené

Postup přípravy

  1. Filé nakrájejte na 6-8 kousků.
  2. Na rozehřátém oleji s máslem nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli.
  3. Cibuli posypte cukrem a duste za občasného míchání 15 minut. Cibuli jemně osolte.
  4. K cibuli přidejte rybí omáčku, vodu a na plátky pokrájené žampióny. Duste za občasného promíchání 10 minut.
  5. K cibuli vložte osolené kousky ryby a ryby duste přibližně 10-15 minut, podle velikosti kousků ryby.
  6. Před podáváním posypte pepřem a nakrájenou lahůdkovou cibulkou. Ozdobte petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rybí kousky s karamelizovanou cibulí

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat