Prostreno.cz

Salát z pečené červené řepy s fíky

Pečená červená řepa je skvělý základ pro přípravu různých salátů.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 308 kJ / 73 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy11g
tuky3g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Červenou řepu omyjte, každou zvlášť zabalte do alobalu a uložte na plech. Pečte asi 45 minut (velká červená řepa) nebo 30 minut (malá červená řepa). Řepu nechte vychladnout v alobalu.
  3. Studenou řepu oloupejte a nakrájejte ji na čtvrtky, nebo na silnější plátky.
  4. Řepu společně s baby špenátem uložte na salátovou mísu.
  5. Přidejte čerstvé nakrájené fíky a posypte polovinou malin.
  6. Druhou polovinu malin rozmačkejte v misce vidličkou, přidejte jadérka granátového jablka, olivový olej, mořskou sůl a pepř. Vše promíchejte a přelijte salát.
  7. Hned podávejte.

TIP:

Na loupání a krájení řepy je dobré použít jednorázové rukavice.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    17,52g
  • Sacharidy:

    118,34g
    • Cukry:

      30,88g
  • Tuky:

    104,39g
  • Vláknina:

    30,59g

Aktivita pro spálení: 73 kcal

9

minut jízdy na kole

6

minut běhu

21

minut uklízení



Podobné recepty

Dýňový salát

(1 hlasů)
60min
303 kJ

Okurkový salát s ředkvičkou

(3 hlasů)
20min
328 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát z pečené červené řepy s fíky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat