Prostreno.cz

Pstruh na estragonu

S estragonem a máslem je chuť ryby dokonalé vyladěná.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 836 kJ / 199 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy6g
tuky15g

Ingredience na

  • 2 ks filety pstruha - á 250 g
  • 4 lžíce změklého másla
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého estragonu - nebo lžíce sušeného
  • 3 lžíce hladkolisté zelené petrželky - jemně nakrájené
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • Na potření
  • 1 lžíce rozpuštěného másla

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na teplotu 180 °C.
  2. V misce smíchejte máslo, estragon, petržel, citronovou šťávu, sůl a pepř.
  3. Zapékací misku vyložte alobalem, alobal potřete rozpuštěným máslem.
  4. Filety položte na alobal a potřete je připraveným máslem.
  5. Pečte v předehřáté troubě přibližně 20 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    56,40g
  • Sacharidy:

    131,80g
    • Cukry:

      11,80g
  • Tuky:

    177,20g
  • Vláknina:

    34,00g

Aktivita pro spálení: 199 kcal

24

minut jízdy na kole

18

minut běhu

59

minut uklízení



Podobné recepty

Rybí kousky s karamelizovanou cibulí

(3 hlasů)
1h a 5min
359 kJ

Ryba dušená na zelenině

(3 hlasů)
60min
379 kJ

Smažený sumec s karamelizovanou cibulí

(3 hlasů)
1h a 20min
540 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pstruh na estragonu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat