Prostreno.cz

Smažený sumec s karamelizovanou cibulí

Je-li sumec mladý, má jemné a velmi chutné maso, navíc bez drobných kůstek.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 1h a 20min

    35min příprava

    45min vaření

  • 547 kJ / 130 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy6g
tuky9g

Ingredience na

  • 4 porce chlazeného sumce
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce citronové kůry
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého bílého pepře
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 3 ks cibule
  • 4 lžíce másla
  • 2 lžíce hnědého cukru - případně pískový cukr
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 250 g malých žampiónů
  • 3 špetky soli

Postup přípravy

  1. Cibuli pokrájejte na tenká kolečka, nasypte ji do rendlíku se dvěma lžícemi rozehřátého másla, posypte cukrem a promíchejte, přidejte dvě lžíce červeného vinného octa a podle chuti osolte. Duste za občasného míchání, až cibule zkaramelizuje.
  2. Očištěné žampióny poduste 5 minut na 2 lžících másla, podle chuti osolte. Do tohoto receptu se hodí nejlépe malé, hnědé žampióny.
  3. Porce ryby osolte, opepřete a opečte na 2 lžících másla s olejem.
  4. Když budete rybu otáčet, posypte ji nastrouhanou citronovou kůrou. Hotovou rybu pokapejte citronovou šťávou.
  5. Rybu podávejte s cibulí a žampióny.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Smažený sumec s karamelizovanou cibulí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat