Prostreno.cz

Hovězí dušené s paprikou

Hovězí maso dušené na víně s mrkví a červenou paprikou.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 2h a 20min

    20min příprava

    2h a 0min vaření

  • 540 kJ / 129 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy14g
tuky4g

Ingredience na

  • 800 g hovězího masa - plec,krk,kýta
  • 150 g slaniny
  • 70 g rajčatového protlaku
  • 700 ml domácího hovězího vývaru
  • 250 ml červeného vína
  • 70 ml červeného vinného octa
  • 3 ks bobkového listu
  • 1 ks velké cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 200 g mrkve
  • 1 ks velké červené papriky
  • 250 g malých celých žampionů
  • 2 snítky tymiánu

Postup přípravy

  1. Očištěnou mrkev a papriku nakrájejte na hranolky, cibuli na klínky.
  2. Maso nakrájejte na kostky.
  3. V hrnci lehce orestujte na nudličky pokrájenou slaninu, přidejte maso, na klínky nakrájenou cibuli a maso ze všech stran orestujte.
  4. Přidejte oloupaný česnek (stroužky překrojte na poloviny) a promíchejte.
  5. Maso zalijte vínem, vývarem, přidejte tymián, bobkový list, vinný ocet a přikryté vařte doměkka.
  6. V polovině vaření přidejte mrkev.
  7. Když je maso skoro měkké, přidejte k masu celé žampióny, rajčatový protlak a papriku nakrájenou na hranolky. Vařte, až je maso měkké.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí dušené s paprikou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat