Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Hovězí dušené s paprikou

Mikeš
2hlasy
Hodnotit

2h a 20min

20min příprava

2h a 0min vaření

316 kJ

energetická hodnota na 100g

250 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:3g tuky4g sacharidy7g bílkoviny

Hovězí maso dušené na víně s mrkví a červenou paprikou.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 800 g hovězího masa - plec,krk,kýta
  • 150 g slaniny
  • 70 g rajčatového protlaku
  • 700 ml domácího hovězího vývaru
  • 250 ml červeného vína
  • 70 ml červeného vinného octa
  • 3 ks bobkového listu
  • 1 ks velké cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 200 g mrkve
  • 1 ks velké červené papriky
  • 250 g malých celých žampionů
  • 2 snítky tymiánu

Postup přípravy

  • Očištěnou mrkev a papriku nakrájejte na hranolky, cibuli na klínky.
  • Maso nakrájejte na kostky.
  • V hrnci lehce orestujte na nudličky pokrájenou slaninu, přidejte maso, na klínky nakrájenou cibuli a maso ze všech stran orestujte.
  • Přidejte oloupaný česnek (stroužky překrojte na poloviny) a promíchejte.
  • Maso zalijte vínem, vývarem, přidejte tymián, bobkový list, vinný ocet a přikryté vařte doměkka.
  • V polovině vaření přidejte mrkev.
  • Když je maso skoro měkké, přidejte k masu celé žampióny, rajčatový protlak a papriku nakrájenou na hranolky. Vařte, až je maso měkké.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

6 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

4 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Hovězí kostky dušené s mrkví

Hovězí kostky dušené s mrkví

1 hlas
2h a 0min 314 kJ 240 Kč
Hovězí s perlovou cibulkou

Hovězí s perlovou cibulkou

0 hlasů
2h a 0min 434 kJ 199 Kč
Mleté hovězí maso s pórkem

Mleté hovězí maso s pórkem

5 hlasů
1h a 15min 750 kJ 95 Kč
Sekaná pečená se zeleninou

Sekaná pečená se zeleninou

5 hlasů
1h a 35min 973 kJ 180 Kč
Hovězí svíčková po asijsku

Hovězí svíčková po asijsku

5 hlasů
40min 583 kJ 220 Kč
Hovězí maso s pepřovou omáčkou

Hovězí maso s pepřovou omáčkou

1 hlas
1h a 55min 368 kJ 200 Kč

Články nejen o vaření