Prostreno.cz

Pórkový krém s řapíkatým celerem

Rozmixovaná zelenina polévku zdravě zahustí.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 245 kJ / 58 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy9g
tuky2g

Ingredience na

  • 3 ks brambor
  • 2 ks pórku - pouze bílá část, jen malý kousek zelené
  • 1 ks řapíkatého celeru
  • 1 stroužek česneku - nakrájený na plátky
  • 1,5 l domácího kuřecího vývaru
  • 150 ml smetany na vaření
  • 2 lžíce másla
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • Na ozdobu
  • 6 snítek celerové natě

Postup přípravy

  1. Pórek, řapíkatý celer a oloupané brambory nakrájejte.
  2. V hrnci nechte rozehřát máslo, přidejte pokrájenou zeleninu a míchejte 5 minut.
  3. Zeleninu zalijte vývarem a vařte 20 minut, nebo až je zelenina měkká.
  4. Polévku rozmixujte ponorným mixérem.
  5. Do polévky přidejte smetanu, prolisovaný česnek, podle potřeby dochuťte solí, pepřem a vařte 5 minut.
  6. Podávejte ozdobené celerovou natí.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pórkový krém s řapíkatým celerem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat