Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Tousty s dýňovým pyré

Mikeš
6hlasů
Hodnotit

1h a 35min

35min příprava

60min vaření

784 kJ

energetická hodnota na 100g

75 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:9g tuky14g sacharidy10g bílkoviny

Skvělá svačina pro chladné dny.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 700 g dýně Hokaido
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 0,5 lžičky soli
  • 1 ks cibule
  • 0,5 lžičky mleté papriky
  • 1 špetka kajenského pepře
  • 8 plátků toustového chleba
  • 150 g tvrdého strouhaného sýra
  • Na ozdobu
  • 0,5 svazku zelené petrželky - nasekané
  • Na posypání
  • 4 lžíce slunečnicových semínek

Postup přípravy

  • Předehřejte troubu na 180 °C.
  • Omytou dýni nakrájejte na menší kousky a nasypte ji do pekáčku.
  • Dýni pokapejte olejem, jemně osolte a pečte v předehřáté troubě přibližně 45 minut, nebo doměkka.
  • Oloupanou cibuli nakrájejte a orestujte ji na 2 lžících másla do zlatova.
  • Cibuli posypte paprikou, kajenským pepřem a ještě půl mnuty míchejte.
  • Upečenou dýni rozmačkejte v misce vidličkou, přidejte cibuli a promíchejte.
  • Toustový chléb opečte v toustovači, nebo v troubě.
  • Na opečené tousty rozdělte připravenou dýni a tousty uložte na plech.
  • Tousty posypte sýrem a dejte je na 5 minut do trouby, jen aby se roztavil sýr.
  • Posypte nasekanou petrželkou, dýňovými semínky a hned podávejte.
Smoothie s banánem a mandlovým mlékem

Smoothie s banánem a mandlovým mlékem

3 hlasy
25min 1527kJ 70 Kč
Koláč s kokosem

Koláč s kokosem

11 hlasů
1h a 10min 1354kJ 99 Kč

Podobné recepty

Závin s houbami

Závin s houbami

3 hlasy
1h a 10min 918 kJ 85 Kč
Ryby v česnekové remuládě

Ryby v česnekové remuládě

2 hlasy
25min 1001 kJ 99 Kč
Špenátový quichi

Špenátový quichi

3 hlasy
1h a 30min 630 kJ 190 Kč
Gratinovaný fenykl

Gratinovaný fenykl

0 hlasů
50min 729 kJ 130 Kč
Šátečky plněné zeleninou

Šátečky plněné zeleninou

2 hlasy
55min 875 kJ 80 Kč
Hermelín s rajčaty

Hermelín s rajčaty

0 hlasů
55min 612 kJ 75 Kč

Články nejen o vaření