Prostreno.cz

Žampionový salát

Jednoduchý salát vhodný jako předkrm,nebo příloha.

Ohodnotit
(6 hlasů)
sun
  • 30min

    20min příprava

    10min vaření

  • 312 kJ / 74 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy3g
tuky6g

Ingredience na

  • 400 g menších žampiónů
  • 600 ml vody
  • 1 špetka soli
  • 1 ks cibule
  • Na zálivku
  • 80 ml olivového oleje
  • 80 ml bílého vína
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 stroužek česneku
  • 1,5 lžičky cukru
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Olej nalijte do rendlíku, přidejte ostatní ingredience na zálivku a vše zahřejte, jen aby se rozpustil cukr a vše se spojilo. Nechte vychladnout.
  2. Žampióny umyjte, nebo otřete papírovým ubrouskem, nasypte je do vařící, jemně osolené vody a vařte 4 minuty. Sceďte a nechte vychladnout.
  3. Žampiony nakrájejte na plátky a nasypte je na salátovou mísu.
  4. Přidejte pokrájenou cibulí (cibuli je dobré spařit vařící vodou,není pak tak ostrá) a zakápněte zálivkou.
  5. Nechte v chladu alespoň 30 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Žampionový salát

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat