Prostreno.cz

Gratinované zelené fazolky

Zelené fazolové lusky zapečené s mandlemi.

  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 598 kJ / 143 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy12g
tuky9g

Ingredience na

  • 3 lžíce másla
  • 1 ks větší cibule
  • 600 g mražených zelených fazolových lusků - krájené
  • 3 lžíce čerstvého kopru - nasekaného
  • 300 ml domácího zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany na vaření
  • 1 špetka soli
  • 4 lžíce rozpuštěného másla
  • Na posypání
  • 50 g plátků mandlí
  • 0,5 hrnku panko strouhanky

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Na másle orestujte oloupanou, nakrájenou cibuli.
  3. Fazolky nechte rozmrazit, dejte je do misky, přidejte vychladlou orestovanou cibuli, kopr a vše promíchejte. Směs nasypte do pekáčku.
  4. Vývar promíchejte se smetanou, solí a nalijte ho na fazolky.
  5. Fazolky přikryjte a dejte na 30 minut do předehřáté trouby.
  6. Mandle, strouhanku a máslo smíchejte v misce.
  7. Fazolky posypte mandlovou směsí a dejte na 15 minut do trouby.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Gratinované zelené fazolky

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat