Prostreno.cz

Houbové rizoto s kuřecím masem

Krémové houbové rizoto s plátky kuřecího masa.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 693 kJ / 165 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy22g
tuky4g

Ingredience na

  • 3 hrnky teplého kuřecího vývaru
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 hrnky rýže - nejlépe arborio
  • 120 ml suchého bílého vína
  • 200 g žampiónů - nakrájené na plátky
  • 2 lžíce másla
  • 400 g kuřecích prsou
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Na 2 lžících oleje nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte oloupaný, nakrájený česnek a promíchejte.
  2. Přidejte propláchnutou rýži a minutu míchejte.
  3. Potupně přilijte vývar, víno a rýži uvařte doměkka.
  4. Na rozehřáté máslo se 2 lžícemi oleje nasypte nakrájené žampióny, přidejte lehce naklepaná, osolená, opepřená kuřecí prsa a maso poduste doměkka.
  5. Měkké maso nakrájejte na plátky a podávejte s houbovou rýží.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Houbové rizoto s kuřecím masem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat