Ingredience na
- 4 hrnky
kulatozrné rýže
- 8 hrnků
kuřecího vývaru
- 1 hrnek
suchého bílého vína
- 4 ks
kuřecích stehenních řízků
- 400 g
krájených rajčat Valfrutta
- 100 ml
olivového oleje
- 2 ks
červené cibule
- 1 ks
žluté papriky
- 1 ks
červené papriky
- 8 stroužků
česneku
- 1 snítka
šafránu
- 1 lžička
sladké červené papriky
- 1 ks
citrónu
- 2 ks
jarní cibulky
- 1 lžička
kurkumy
- 3 špetky
soli
- 3 špetky
pepře
- 1/2 lžičky
pálivé červené papriky
TIP:
Paellu můžete tradičně připravit i s mořskými plody nebo rybou. Pokud si nevíte rady s čistěním čerstvých plodů, kupte kvalitní mraženou směs. Plody nechte rozmrznout a použijte stejným způsobem, jako je v postupu popsáno kuřecí maso . Mořskou paellu vydatně ozdobte nasekanou petrželkou.