Prostreno.cz

Vepřová panenka s brusinkami

Pečená vepřová panenka s brusinkami, které dodají masu barvu i chuť.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 464 kJ / 110 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy9g
tuky7g

Ingredience na

  • 2 ks menší vepřové panenky
  • 1,5 hrnku mražených brusinek - v létě čerstvých
  • 0,5 lžičky mleté skořice
  • 1 ks cibule - jemně nakrájená
  • 2 stroužky česneku - nakrájený na plátky
  • 1 lžíce medu - volitelné
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 5 špetek soli
  • 5 špetek mletého černého pepře

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Olej a skořici promíchejte ve větší pánvi, přidejte vepřovou panenku a ze všech stran ji opečte.
  3. K masu přidejte nakrájenou cibuli, česnek, brusinky, med, podlijte vývarem a panenku duste doměkka.
  4. Měkké maso osolte a opepřete.

TIP:

Panenku můžete připravit i v troubě.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    43,10g
  • Sacharidy:

    286,50g
    • Cukry:

      99,20g
  • Tuky:

    108,13g
  • Vláknina:

    85,00g

Aktivita pro spálení: 110 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

32

minut uklízení



Podobné recepty

Kotlety plněné rokfórem

(1 hlasů)
1h a 25min
996 kJ

Zapečená bramborová kaše

(6 hlasů)
1h a 45min
584 kJ

Vepřová kotleta se žampiony

(3 hlasů)
1h a 20min
1161 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s brusinkami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat