Prostreno.cz

Vepřová panenka s brusinkami

Pečená vepřová panenka s brusinkami, které dodají masu barvu i chuť.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 569 kJ / 136 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy8g
tuky10g

Ingredience na

  • 2 ks menší vepřové panenky
  • 1,5 hrnku mražených brusinek - v létě čerstvých
  • 0,5 lžičky mleté skořice
  • 1 ks cibule - jemně nakrájená
  • 2 stroužky česneku - nakrájený na plátky
  • 1 lžíce medu - volitelné
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 5 špetek soli
  • 5 špetek mletého černého pepře

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Olej a skořici promíchejte ve větší pánvi, přidejte vepřovou panenku a ze všech stran ji opečte.
  3. K masu přidejte nakrájenou cibuli, česnek, brusinky, med, podlijte vývarem a panenku duste doměkka.
  4. Měkké maso osolte a opepřete.

TIP:

Panenku můžete připravit i v troubě.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s brusinkami

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat