Prostreno.cz

Vepřová kotleta se žampiony

Vyzkoušejte italský recept na vepřové maso s houbami.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 905 kJ / 216 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy3g
tuky19g

Ingredience na

  • 700 g vepřové kotlety bez kosti
  • 1 lžíce gurmánského italského koření
  • 2 špetky soli
  • 80 ml rostlinného oleje - podle potřeby více
  • Na omáčku
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 250 g hnědých žampionů - nakrájené na plátky
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml smetany
  • 4 snítky tymiánu
  • 2 špetky hrubě mletého pepře

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na silné proužky.
  2. V rendlíku rozehřejte olej, přidejte maso, posypte ho kořením a na mírném ohni restujte maso doměkka.
  3. V jiném rendlíku rozehřejte 1 lžíci oleje, přidejte na kostičky pokrájenou slaninu a lehce ji orestujte.
  4. Ke slanině nasypte na plátky pokrájené žampiony, jemně nasekaný česnek, osolte, opepřete a duste 10 minut.
  5. Houby zalijte smetanou, přidejte tymián a duste dalších 10 minut.
  6. Maso podávejte s připravenými žampiony.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová kotleta se žampiony

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat