Prostreno.cz

Vepřová pečeně s hruškami

Vepřové maso pečené s jablečnou šťávou a hruškami, i když je tato kombinace neobvyklá, je velmi chutná.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 55min

    25min příprava

    1h a 30min vaření

  • 687 kJ / 164 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy15g
tuky9g

Ingredience na

  • 1 kg vepřového masa - libový bůček,plec,krkovice
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mletého pepře
  • 4 ks šalotky
  • 4 ks velké hrušky - nakrájené na plátky
  • 3 ks bobkového listu
  • 100 ml jablečné šťávy
  • 150 ml masového vývaru
  • 1 lžíce javorového sirupu

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Maso nakrájejte na větší kusy, osolte, opepřete a vložte do pekáčku, nebo hrnce vhodného na pečení v troubě.
  3. K masu přidejte bobkový list, oloupanou, nakrájenou šalotku, vývar, jablečnou šťávu ve které rozmíchejte javorový sirup a přikryté pečte v troubě 45 minut.
  4. K masu přidejte nakrájené hrušky a odkryté dopečte, až je maso měkké. Pokud je třeba, podlijte maso dalším vývarem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    48,98g
  • Sacharidy:

    227,60g
    • Cukry:

      92,89g
  • Tuky:

    33,16g
  • Vláknina:

    57,10g

Aktivita pro spálení: 164 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

48

minut uklízení



Podobné recepty

Kotlety plněné rokfórem

(1 hlasů)
1h a 25min
996 kJ

Zapečená bramborová kaše

(6 hlasů)
1h a 45min
584 kJ

Vepřová kotleta se žampiony

(3 hlasů)
1h a 20min
1161 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová pečeně s hruškami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat